Håndlagde tursko

IMPACT APS GTX

UTVIKLET FOR Å VARE ET HELT LIV
Vi har vært med på store og små turer siden 1931, og har vært en del av nordmenns viktigste turopplevelser. For å klare det har vi kombinert gode, norske turtradisjoner med innovativ produktutvikling. Resultatet er sko som varer sesong etter sesong. I 2019 lanserte vi verdens første fullt reparerbare fjellsko med Gore-Tex - Impact APS GTX. Skoen er håndlaget, designet og utviklet med en unik konstruksjon som gjør det mulig å skifte ut og reparere hver enkelt del av skoen. På den måten kan dine beste tursko vare livet ut.

ALT KAN REPARERES - OGSÅ GORE-TEX-MEMBRANEN
Vi i ALFA mener vi bør bli flinkere til å reparere tingene våre. Selv om en del av skoen er slitt ut, betyr ikke at hele skoen må kastes og erstattes med nye sko. Tvert imot. Nå kan du velge håndlagde kvalitetssko hvor alle deler kan repareres, og skoene dermed kan beholdes hele livet. Det er svært gode nyheter for deg, lommeboka og miljøet.

SOM EIER AV ET ALFA FOR LIFE™ PRODUKT: LOVER VI DEG

  • Minst fem års garanti (med mulighet for utvidelse dersom skoene sendes til service etter fem år).
  • Alle skoens deler kan skiftes ut ved behov.
  • Det vil alltid være rimeligere å reparere enn å kjøpe nye, tilsvarende sko.
  • Innsending til reparasjon skal være enkelt, og de fleste reparasjoner kan utføres i løpet av et par dager.

UTVIDET GARANTI OG KLIMAKOMPENSASJON
For å kunne tilby deg god oppfølging gjennom livet til dine nye ALFA For Life-sko ønsker vi at du registrerer produktet ditt.

Når du registrerer produktet ditt, vil vi gi produktet en utvidet garanti mot produksjonsfeil og mangler på 5 år! Og hvis skoene sendes inn til 5-års-service etter 5 år så utvider vi garantien med ytterligere 3 år. Ved registrering vil vi sende deg en påminnelse om disse servicene og gi deg andre gode tips for å holde skoene vedlike slik at du kan bruke de i mange år fremover

Ved registrering vil ALFA også klimakompensere for produksjons- og transportutslipp av CO2 av skoene. 

REPARASJON OG SERVICE
Lang levetid er det viktigste miljøbidraget i bærekraftige sko. For å redusere fotavtrykket til produktene vil ALFA tilby service og reparasjon. Impact APS GTX er det første produktet hvor ALFA vil tilby full service og reparasjon av alle deler. Dette gjør at vi sammen kan få skoene til å nærmest vare evig.

Service og reparasjon vil gjøres av skomaker Våge i Gjøvik. Kun originaldeler benyttes i reparasjonen og utskiftede deler vil bli resirkulert.

UNE CECILIE
+ IMPACT

For meg er dette min ultimate tursko fordi den er ment å vare livet ut. Den gir meg muligheten til å både gå i skogen, vasse i myr, nå høye fjelltopper og kose meg på telttur. De gir både god støtte, godt grep og holder meg varm og tørr, uansett hva naturen byr på. Jeg elsker tanken på alle eventyrene disse skoa skal få bli med på i mange år fremover. // Une Cecilie Oksvold, ALFA-ambassadør

TRE TIPS FRA UNE CECILIE

Hvordan kan man gjøre sommer- og høstferien litt mer miljøvennlig?

- Bruk nærmiljøet til å dra på eventyr i! Jeg bor selv i Trøndelag og det er så mange uoppdaget perler rundt omkring som bare venter på å bli utforsket. Jeg har også fått øynene opp for tilbudet til Turistforeningen, der man kan leie seg inn på hytter og få både varme, god mat og hygge innendørs mellom eventyrene som venter på utsiden. Disse finnes over hele landet, både betjente og ubetjente. Kanskje ligger det en rett ved deg du ikke visste om!

Hvordan håndterer du søppel nå du er ute på små og store eventyr?

- Jeg har jo hund så har alltid med meg en rull med bæsjeposer. Disse bruker jeg til å frakte med både eget og andres søppel jeg finner på veien! Skal jeg på lengre tur har jeg gjerne med meg en større pose om det er mye emballasje fra mat og lignende som blir kastet underveis. God planlegging i forkant ved å forberede så mye som mulig av maten hjemme og slenge sammen ingredienser i gjenbruksbeholdere. Silikonposer tar liten plass, sparer både tid og søppel på tur.

Hva gjør du for at klærne og skoene dine skal ha lang levetid?

- Jeg tar vare på de! Skoene mine børster jeg alltid fri for lort og skitt etter hver tur. Når det trengs vasker jeg dem med vann eller mild såpe. Jeg tørker dem på lav temperatur og aldri foran ovn eller varmekilder, da de kan endre størrelse. Ikke minst smører jeg godt inn med voksbaserte produkter for å holde skinnet vedlike og gjøre skoene vanntette. Og om det skulle bli slitasje så reparerer jeg dem slik at de kan holde enda lenger. Dette gjelder også klærne mine. Spesielt gjelder det å vaske og impregnere skallbekledning jevnlig for å få vekk smuss og skitt som begrenser egenskapene i plagget. Ved rifter eller ødelagte glidelåser sender jeg plaggene til reparasjon i stedet for å kjøpe nytt. Det føles godt å ta vare på tingene sine, som sparer både pengeboka og ikke minst miljøet.

GI SKOENE DINE PLEIE

NATURLIG SKOPLEIE
For at skoene dine skal vare lengst mulig, trenger de pleie. ALFA har en serie skopleieprodukter av 100% naturlige ingredienser. Produktene er utviklet for å gi skoene dine akkurat det de trenger slik at skinnet holder seg mykt og vanntett i lang tid. Lær mer om hvordan du tar vare på dem ved å lese vår vedlikeholdsguide.