Elias og Kajsa

Elias og Kajsa


Elias Kleve Hoff (25) og Kajsa Lian Spanic (24) 

Instagram: @eliasandkajsa -  https://www.instagram.com/eliasandkajsa/ 

YouTube:  https://www.youtube.com/c/EliasKajsa

Elias og Kajsa er et norskt reisepar som lever som fulltids innholdsprodusenter både innlands og utlands. Med alle reiser dokumentert så har de siste tre årene vært fylt med nye eventyr som de i starten aldri kunne ha sett for seg. 

Mellom reisene i tropiske land eller fjellturene i Norge så driver de til daglig sit produksjons firma Promo Media AS, her jobber de med kunder over hele landet og serverer film og foto innhold. 

Etter 2-3 år som studenter så fant vi fort ut av at vi trengte å skape vår egen vei og utforske verden, siden det valget ble tatt så har vi aldri sett oss tilbake. Bli bedre kjent med oss her..

Hvor i verden finner vi dere?

Vi er som oftest på farten. I bilen på vei til en ny destinasjon og nytt fjell. I flyet på vei til en øde øy i Asia. Vi har et stort hjerte for norske sommere og utenlandsturer på vintere. Med base i Oslo så blir tiden i byen som regel til og fra et nytt møte eller et livlig event. Så svaret, vi vet aldri helt hvor vi er. 

Hvordan vil du beskrive dere selv?

Vi er to unge, kreative og ivrige mennesker som ofte er fast bestemt på målene vi setter oss. Vi er som regel veldig spontane, samtidig strukturerte planleggere. 

Hvordan vil dine venner beskrive dere?

En energirik og kreativ duo som mikser livet som både kjærester og kollegaer. 

Forbildet?

Vi har noen få personer gjennom årene som har inspirert og motivert oss til å starte denne livsstilen. Det er noen ekstremt kreative innholds skapere der ute som har gjort at vi ønsker å gjøre akkurat det samme - men på vår måte. Forbildene våres har som regel endret seg i takt med vår egen utvikling, med lett tilgang til ny og kreativ innputt - så har det alltid vært noe som har booster kreativiteten vår. 

Soundtrack?

Åhh vi sitter mye i bilen og musikk er derfor noe av det viktigste vi har. Det går i mye forskjellig og vi kan sette på alt fra 70-tallet til surf music til Taylor Swift klassikere til russesanger når vi trenger å våkne opp. Det aller meste som fenger godt i bilen på en god sommerdag på vei til et nytt sted blir fort å danne vårt brede soundtrack! 

Hva slags aktiviteter driver dere med, da?

Generelt så har Kajsa spilt og satset håndball i 15+ år, men la opp i 2020. Elias gikk på friluftsliv studie og har hatt en aktiv fortid innen friluftsliv og noe idrett. Det var etter vi var ferdig med dette vi da kjørte på for fullt med den livsstilen vi lever nå - der året består av mange reisedøgn og produksjons dager.  Vi brenner for en aktiv hverdag og dersom vi ikke befinner oss i fjellene og naturen er vi enten på et jobboppdrag, eller på et treningssenter og løpebanen. 

Sommer eller vinter?

Sommer alltid. Helst hele tiden. Vinteren i Norge tilbringes som regel mest mulig i utlandet!

Hvor er dere akkurat nå?

Godt plantet i bilen på vei til Stavanger for et jobboppdrag og på veien er vi dypt inn i arbeidet med sommerens reiseplaner og filmprosjekter! 

Hva er deres beste turegenskaper?

Vi planlegger nøye og forbereder oss alltid godt. Med mye tekniske utstyr på slep så går alltids tiden til å pakke smart og riktig. Elias liker svært godt å vite hva som møter oss, så forarbeidet stiller høyt. Ellers så vil vi si at humør og innstilling når ting ikke går som det skal er noe vi mestrer godt. 

Og de verste?

Til tider vanskeligheter med å prioritere plassen i sekken - Kamera utstyr vs alt annet. Vi er over gjennomsnittet opptatt av nok vann og har også lett for å bli litt hangry til tider.. eheh.

Er det noen turer som sitter ekstra godt i minnet?

Elias har opplevd en del turer igjennom friluftsliv studiet og det er selvfølgelig noen av de som sitter godt i minnet - men vi ønsker å nevne en tur vi har gått sammen og det er Kråktindan i Steigen. Hver gang vi får det spørsmålet så er det denne turene som dukker først opp i tankene til begge. Steigen er en skjult perle i Nord-Norge og det var generelt svært få folk da vi var der. Vi googlet oss til denne toppen og fikk vite av lokalbefolkningen at denne turen var ekstremt fin. Vi brukte rundt 10 timer og møtte på kun tre personer gjennom hele turen. Med lite info på nett og vanskelig merking kom vi oss tilslutt på toppen og det var en fantastisk følelse å sitte der helt alene med denne utsikten. Det var 30 grader, skyfritt og vindstille. Vi nøyt nesten to lange timer på toppen før vi tok turen ned - noe som var grunnen til at turen tok oss så lang tid. Vi avsluttet med et bad på Brennviksanden i solnedgang kl. 22 på kvelden. Anbefales!

Har dere kanskje en favorittdestinasjon?

Innlands: Lofoten i midnattssol på en god sommerdag uten folk. 
Utlands: Indonesia med Bali som base. Et paradis av øyer som venter på å bli utforsket.

Har dere en morsom turhistorie å dele, eller går det meste smertefritt på tur? 

Mannen i Lofoten. Den er vel ikke akkurat morsom - men vi var i Lofoten i mars 2021 og på denne tiden er det fire årstider på en og samme dag. Det er derfor ekstremt vanskelig å forutse hvilken dag som er best med tanke på været. Dagen vi gikk mannen var ingen unntak og allerede på vei opp gikk det fra skyfritt til snøstorm på 5 minutter. Vi kom til toppen uten et hint av utsikt, men vi var fast bestemt på at vi skulle vente på utsikten. Etter 30 minutter med kulde og tålmodighet forsvant skyene. 

Har dere noen gang vært redd på tur? Hva lærte dere i så fall av det?

Vi er sjeldent fanget av frykt på turene våres da de som regel går i relativt snille omgivelser og forhold. Men nå frykten skulle ha kommet i blant, av større eller mindre ting, så har vi lært at den ofte forteller og serverer oss muligheten til å utfordre seg selv. Frykten for å gjøre noe nytt, for å pushe seg litt ekstra, det kan fort resultere i en økt mestringsfølelse. 

Hvor viktig er galgenhumor?

Kunsten av å se lyst og holde humøret oppe under vanskelige eller uforutsette situasjoner er alltid viktig. Vi sørger alltid for å se hell i uhell og fokusere på det gøyale, selv når ting går i stikk motsatt retning. Det er vell i motbakke at det går oppover?  

Hvem er sjefen? Dere eller naturen?

Naturen vil alltid være sjefen. Så mektig og uforutsigbar som den kan være så er det ingenting annet man kan gjøre enn så spille på lag. Så vi har et godt forhold til sjefen.

Hva er det beste med å vær ute i naturen?

Avkobling, frihet og frisk luft. Dette gir oss utrolig mye. Samtidig som at vi blir inspirert til å være kreative.

Tenker dere på miljøet når dere ferdes i naturen? 

Så mye som vi ferdes i naturen så får man et ekstra spesielt bånd til miljø og natur. Det å da se søppel bli lagt igjen, selv på de fineste plassene - det er frustrerende. Vi har alle et ansvar og vi prøver alltid å opplyse om det på våre kanaler. Det er alltid med en ekstra pose i sekken til det vi skulle passere på tur. 

Motto?

Ingen ting kommer av seg selv. Ønsker du noe så må du skape muligheten - ikke vente på den. 

Hva er turambisjonene for de kommende årene? 

Ambisjonene våres er mange og vi ser for oss nye tur miljøer både innlands og utlands de kommende årene. Etter mange gode og idyllikse turer i Norge de siste to årene, så ser vi frem til å finne vell så magiske plasser i utlandet. Europa først, også får vi se hvor veien tar oss!

Vi må jo bare spørre: Hvorfor velger ALFA?

Alfa har vært med oss på turer i alle år og fra Elias studerte friluftsliv så har Alfa skoene vært en trofast venn på turene i alle årstider. Når muligheten bydde seg så var dette på mange måter emn drøm i oppfyllelse. Vi vet akkurat hva Alfa skoene gir oss - det ønsker vi at flere skal vite om! 

Hva er så  favorittskoene fra ALFA?

A/P/S GTX serien har alltid vært med oss på tur tidligere og har vært stor favoritten til de fleste aktivitetene våres! På vinterstid så har Outback A/P/S 2.0 GTX reddet oss på lange kalde dager. Som ferske Alfa ambassadører så er vi sikre på at nye favoritter fort kommer - her er det mye å teste ut! Klikk her om du ønsker å se tursko til dame, fjellsko til dame eller skisko til dame. Klikk her om du ønsker å se tursko til herre, fjellsko til herre eller skisko til herre