ALFA og Rottefella vinner Scandinavian Outdoor Award med Xplore™

ALFA og Rottefella vinner Scandinavian Outdoor Award med Xplore™

I dag ble ALFA og Rottefella hedret med Scandinavian Outdoor Award for det nye Fjellskisystemet Rottefella Xplore™ med bindingssystem fra Rottefella og sko fra Alfa. Det nye systemet omdefinerer mulighetene for fjellskigåing og vil inspirere til nye eventyr.

Juryen i Scandinavian Outdoor Awards begrunner tildelingen med at:

“Systemet gir enkel inn- og utsteg av bindingen, lav vekt, uhindret bevegelse og lateral stivhet, noe som er uten sidestykke i kategorien fjellski. Dette vil hjelpe brukerne å dra full nytte av fjellskienes egenskaper i alle forhold”.

“Vi ser frem til å lansere Rottefella Xplore™ til høsten. Rottefella har gjort det mulig for folk å nå Nordpolen, komme seg på kryss og tvers i sine nærområder, gå dypt inn i skogene og høyt opp i fjellene. Vi driver med kontinuerlig produktutvikling for å møte behovene til alle som ønsker å utforske vinteren utendørs. Rottefella Xplore™ systemet er vår nyeste innovasjon. Det er nytt bindingssystem som er designet for å øke stabiliteten, gi bedre komfort og øke mobiliteten“, sier administrerende direktør i Rottefella, Torstein Myklebostad

 “Både ALFA og Rottefella jobber med måter å inspirere flere mennesker og nye brukergrupper til å prøve seg på ski utenfor oppkjørte løyper og oppdage urørt snø. Rottefella Xplore™ systemet muliggjør for en mer naturlig måte å gå på ski enn hva som er mulig med harde plastikkstøvler som mange bruker i dag. Dette vil gi nytt liv til lekenheten på ski som Sondre Norheim hadde da han fant opp skigåingen i Morgedal for snart 200 år siden“, sier administrerende direktør i ALFA, Pål Olimb.

Lek deg på ski med Rottefella Xplore og Alfa Free A/P/S GTX. Foto: Andreas Håland

En verden av nye muligheter

Xplore systemet får frem smilet når du er ute på tur

Med bindingssystemet Rottefella Xplore™ får du en bedre skiopplevelse; med bedre bevegelighet når du går på skiene og større stabilitet i utforkjøringene, noe som gir deg en økt følelse av kontroll og glede på tur.

“Vi tror Rottefella Xplore™ vil inspirere mange eksisterende og nye skiløpere til å finne glede i å gå på fjellski, også utenfor oppkjørte løyper. Rottefella Xplore™ kan brukes til både korte og lengre turer, noen ganger for trening og andre ganger med smilepuls. Rottefella Xplore™ handler om å utforske nye områder og oppleve ditt nærområde på en helt ny måte. Vi vil inspirere deg til å komme deg ut på tur og oppdage mer og oftere,“ sier markedssjef, Tanja Øglænd i Rottefella.

 

En revolusjonerende støvelkonstruksjon.

Rottefella Xplore™ -systemet har en integrert Springpin™ -teknologi for mer stabilitet og mobilitet som vil gi sikre og komfortable turer utenfor oppkjørte løyper..

“ALFA har designet en ny type skistøvel for å optimalisere mulighetene som finnes i Rottefella Xplore™ systemet. ALFA Free A/P/S GTX støvelen er en revolusjonerende skistøvel med integrert ankelstøtte som stabiliserer sideveis bevegelser, samtidig som den lar beinet ditt bevege seg fremover for å tillate naturlig bevegelse. Sålekonstruksjonen gir god torsjonsstabilitet samtidig som den har et flekspunkt under tåballen som tillater en naturlig og effektiv skiteknikk,“ sier salgs- og markedssjef i ALFA Thor Øyvind Hagen.

“Responsen for Rottefella Xplore™ systemet og ALFA Free A/P/S GTX støvelen har så langt vært positiv fra alle som har testet systemet. Jeg har selv testet systemet gjennom utviklingsfasen og kan garantere at det får frem smilet og lekenheten i oss,“ avslutter Thor Øyvind.

Rottefella Xplore med Alfa Free A/P/S GTX

Om Scandinavian Outdoor Awards

Scandinavian Outdoor Award har blitt holdt siden 2005, hovedsakelig for å støtte produkt- og designinnovasjoner fra Skandinavia og for å markedsføre nye produkter fra medlemmene. Den internasjonale juryen tildeler det beste produktet basert på funksjonalitet, kvalitet, innovasjon, design og bærekraft.