ALFA › STEG

Designet for ett formål › å gå

Bedre stabilitet og komfort i hvert Steg

Gode sko er en vitenskap. Skoene i ALFAs nye kolleksjon «Steg» er utviklet etter ortopediske prinsipper og fotens naturlige bevegelse. Dette er stabile og teknisk godt oppbygde sko med demping – tilpasset ett eneste formål: å gå. Detaljene er alt i denne kolleksjonen. Funksjon, innovasjon og tidløs design. Steg er utviklet i samarbeid med skoinnvoatør, og den tidligere Nike-designeren Mike Friton. Enten det er i byen eller i marka, vil disse skoene gi deg mange gode turopplevelser.

«Det som er viktig for meg er at når du tar på en sko for første gang, vil jeg at det skal føles bra. Med dette designet ønsket jeg å la foten bevege seg fritt og naturlig. Disse skoene gir yttersiden av foten og tærne plass til å spre seg.»

Skoinnovatør Mike Friton om STEG-skoene

TA STEGET
TILBAKE

Mange har sneakers i form av jogge- eller løpesko på bena når de går, men visste du at det er et problem for kroppen som kan påføre deg skader på sikt? Når du går oppfører foten seg på en helt annen måte enn når du løper, derfor lanserer ALFA en ny kolleksjon med sko som er tilpasset steget. Det betyr en form som gir rom til at foten kan bevege seg fritt og naturlig, der yttersiden av foten presses ned og utover, og der tærne kan spre seg. Det gjør gåskoene mer stabile og er bedre for ryggraden, enn om du går i løpesko.

Å gå er virkelig undervurdert. Enten det er på asfalt eller turstien har det å sette en fot foran den andre stor positiv innvirkning på fysisk og mental helse.

Ingenting er tilfeldig

MIKE,
IKKE BARE NIKE

Ved utviklingen av Steg har vi samarbeidet med Mike Friton, en anerkjent skoinnovatør som står bak en rekke internasjonale skosuksesser for blant annet Nike. Hans grunnfilosofi handler om god helse for foten og et ønske om å fusjonere designfokuset fra mote til hva som er bra for foten. I tett samarbeid med ALFAs designteam har han utviklet en lest og såle til Steg-skoene, som har resultert i en teknisk innovasjon, kun laget for ett formål - å gå bedre.

«Dagens joggeskomote har for stort fokus på overdrevet demping og rimelige produksjonsmetoder. Dette går ut over skoens egenskaper, spesielt stabiliteten, noe som gir et unaturlig steg.»

Mike Friton
Skoinnovatør

TRE DESIGN,
MEN SAMME BASE

I Steg-serien finnes tre modeller; Eide, Laggo og Stokka. Disse er bygget opp med samme base med lik form og såle, men det som skiller dem fra hverandre er designet av oversiden.

Stokka

Stokka er en såkalt «fitsleeve», og kan minne om en sokk som strekkes for å tre foten inn i skoen. Den er elastisk og sitter godt rundt foten. Passformen kan tilpasses ytterligere ved snøring.

Laggo

Laggo ligner mer på en klassisk fritidssko, men har en asymmetrisk åpning der tunga på skoen er festet til en side. Det er praktisk så ikke tunga sklir ned i skoen, eller over mot den ene eller andre siden. Skoen festes på tradisjonelt vis med skolisser som gir større tilpasningsmuligheter, noe som er fint å vite dersom du har brede føtter.

Eide

Eide er en fritidssko med et sporty uttrykk, perfekt for aktive mennesker i hverdagen. Skoene har en slitesterk overdel og utformingen av helen gjør det enkelt å ta på skoene. Med Eide kan du gå rett fra kontoret og ut på lette turer i skog og mark.

I ALFA er vi opptatt av bærekraft og å redusere overforbruk. Vi benytter derfor materialer i god kvalitet, slik at skoene tåler bruk og varer lenge. Til Steg-skoene er det valgt slitesterkt materiale som er Bluesign®-godkjent. Bluesign® er en organisasjon som arbeider for en trygg og bærekraftig tekstilindustri og følger derfor tekstilene i hele produksjonen fra fabrikk til ferdig produkt.

Som i de fleste ALFA-sko er det benyttet GORE-TEX membran som gjør skoene vanntett og pustende. Dermed holdes føttene tørre og komfortable i all slags vær.

Mønster inspirert av nordisk håndarbeid

Funksjonalitet, komfort og tidløs design er alltid første prioritet for ALFA. En artig detalj er undersålen der Mike Friton har latt seg inspirere av nordisk, lokalt håndarbeid, som har resultert i et sålemønster av stjerner, eller roser, som vi kan kjenne igjen fra for eksempel Selbuvotter.

Steg kolleksjonen

Vis alle