Atle Bjerkli blir ny CEO i Alfa Sko

Atle Bjerkli blir ny CEO i Alfa Sko

Styret i Alfa Sko har ansatt Atle Bjerkli (39) som ny administrerende direktør i selskapet.

Han overtar etter Pål Olimb, som har vært daglig leder siden 2011. Til Alfa Sko kommer Bjerkli fra jobben som direktør for forretningsutvikling i Orkla-eide Pierre Robert Group.

Atle Bjerkli har gjennom hele sin karriere jobbet med produkt- og forretningsutvikling, salg og skalering av merkevarer. Han har i rekrutteringsprosessen imponert styret med solid markedsinnsikt og kompetanse om hele verdikjeden, fra produksjon til salg, og tanker om fremtidig utvikling av Alfa Sko. Han har et brennende engasjement for merkevarebygging innenfor outdoor-segmentet, og har også med seg erfaring fra nær ni år med utvikling av merkevaren Swix.

-Alfa Sko har som selskap gode forutsetninger for videreutvikling i årene som kommer, og vi er svært glade for at Atle har takket ja til å lede selskapet videre. Han kommer til bordet med solid lederkompetanse og et brennende engasjement for merkevaren ALFA. Vi ser frem til å videreutvikle selskapet sammen med Atle og organisasjonen fremover, sier styreleder Fredrik Dokk Nygaard.

Alfa Sko er i dag godt posisjonert, med en solid merkevare, et sterkt innovasjonsfokus og voksende nordisk og internasjonal netthandel. Den moderne 91-åringen står nå klar til å ta fatt på neste vekstfase.
- Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben. Det er en unik mulighet å få være med på å løfte merkevaren ALFA videre ut i verden sammen med et team av flinke medarbeidere. I prosessen har jeg også blitt kjent med eiersiden av selskapet, som tenker langsiktig og som har imponert meg med sine tanker og ambisjoner om hvordan de ønsker å ta selskapet og merkevaren videre. Vi har mange muligheter foran oss, sier Atle Bjerkli.

Etter snart 12 år bak roret i Alfa Sko gir dermed Pål Olimb stafettpinnen snarlig videre.

- Pål Olimb har vært en sentral bidragsyter til utviklingen av Alfa Sko helt siden 2006 da han tok med seg ALFA skistøvler fra Haglöfs og fornyet satsingen på ALFA skisko gjennom selskapet A-sport. På vegne av styret vil jeg samtidig takke Pål for sitt engasjement og arbeidsinnsats i alle de årene han har ledet selskapet, sier styreleder Fredrik Dokk Nygaard.

For ytterligere informasjon, vennligst ta kontakt:
Fredrik Dokk Nygaard, styreleder i Alfa Sko AS, CIO og leder Direkteinvesteringer i Aars AS
E-post: fredrik@aars.no
Mobil: +47 916 30 005