Fra skog til fjell, Storlondammen til Kittilbua

Fra skog til fjell, Storlondammen til Kittilbua


Strekningen Storlondammen - Kittilbua er nok første første etappe på turen der jeg føler jeg går en populær strekning. Naturen er nydelig og terrenget går fra skogsterreng til mer fjellterreng. Dessuten er det veiforbindelse til både Storlondammen og Kittilbua, noe som gjør tilgjengeligheten til Jotunheimstien svært god.


Njål Ekre vet å lage god turmat. Jeg ble nesten litt bortskjemt de dagene han var med på tur, for til vanlig må jeg passe på sekkens vekt og har derfor kun med tørrmat.

Med topp veiforbindelsen og kort avstand til Lillehammer passet det perfekt med turfølge. Da jeg ankom Storlondammen hadde jeg tilbakelagt 200 km og gått nærmere en uke alene. Med telt, fiskestang og mye god mat i sekken ble Njål Ekre med på turen fra Storlondammen. Det kjentes godt å endelig sove i telt etter mange netter i diverse gapahuker og nødbuer langs Jotunheimstien.


Reinsdyrkjøtt, sopp og søtpotet var blant ingrediensene i gryta. Jeg er stor fan av alle tre og sammen ble det helt nydelig! 

Ulempen med å være alene på tur er at man må gjøre alt selv, alltid. Så fort jeg har med turfølge er det plutselig fler å fordele arbeidsoppgaver på. Her kunne jeg sette meg tilbake, slappe av og få servert herlig turmat laget fra bunnen - i livet som eventyrer hører det til sjeldenhetene.
 Da vi gikk til Kittilbua var det rimelig vått mange plasser og det var veldig greit at Jotunheimstien til tider gikk på traktorvei. Langs veien var det mange gamle, flotte setere som ofte lå idyllisk plassert i åpne områder med små vann.


Jeg spiser til vanlig egenlaget havregrynblanding, men disse dagene kunne havregrynen forbli i sekken for nå var det heller egg og bacon på menyen. Nam!


Mellom Storlondammen og Kittilbua er det mange gode fiskevann. Jeg snakket med flere fiskere som fortalte om mengder av ørret i de ulike vannene. Men det ble med snakken, for da vi kom til vannet vi hadde sett oss ut var det lite tegn til liv. Det var enda godt at Njål hadde så mye god mat i sekken, for fisk ble det ikke. 

Livet som eventyrer byr på mange hyggelige stunder - sånn som denne utenfor Skjelbreidshytta.

Skjelbreidshytta er et ypperlig sted å campe på turen mellom Storlondammen og Kittilbua. Strolondammen - Skjelbreidshytta er omtrent 16 km, mens Skjelbreidshytta - Kittilbua er noe kortere, og ligger på omtrent 14 km. Dette er en flott 2-dagerstur for de som bor eller har hytte i Lillehammer-området! 

Før kartfunksjonen er klar på bloggen legger jeg ved et skjermdump av GPS-trackingen.