På vandring i Austheiene

På vandring i Austheiene

I mai 2019 dro jeg på min lengste tur alene, 17 dager i Austheiene. Turen gikk fra Dølemo til Hovden. Jeg hadde hatt utallige netter ute i skogen i nærområdet og vært på ukesturer sammen med Mathias, samboeren min. Nå hadde jeg lyst til å utfordre meg selv, å orientere kart, pakke sekken lettes mulig og være alene på tur sammen med mine 2 hunder, Nord og Vinter.


To arbeidsjern. Vinter slet mye med sår ho fikk fra kløven. Så det ble noen ekstra kg i min sekk. Viktig å passe på sine firbeintevenner.

Turen starter fra Dølemo, det er merket sti hele veien opp til Hovden. Det gjør det letter å orientere og finne veien. Det er også 10 ubetjente DNT hytter, med mat som kan kjøpes på hyttene. Hyttene er åpne eller låst med DNTs standardnøkkel. Her er det perfekt å tørke våte klær og kanskje ta en natt i en god seng! Jeg startet turen 16.mai og fikk følge de 2 første dagene.

Da jeg ble overlatt til meg selv med hundene var det mye følelse i kroppen. Jeg var veldig spent på om jeg ville klare dette, satt meg lave mål og visste at det er ingen skam å snu og dra hjem. Turen gikk som en drøm. Jeg rotet det selvfølgelig litt til, men ellers gikk det knitrefritt.

Ikke et gnagsår på hele turen i helt nye sko. All ære til Alfa!

Området her er helt fantastisk. Så variert og vakkert. Anbefales! Startet i den dype skog og ente opp på høyfjellet. Jeg opplevde alt sags vær, fra steikene sol og svette som rant, til snø og igjen snurpet hette med votter på hendene. Kallingsheia og Tjørndals-ristene var steder jeg forelsket meg i som jeg helt klart skal tilbake til. Så rolig og dramatisk, grønt og vakkert.

Dag 17. Ankom jeg Hovden i tåke og sludd, for en mestring. Jeg hadde klart det, gått alene i 17 dager med alt jeg trengte i sekken. For under 3 år siden kunne jeg ingenting om friluftsliv, hadde aldri satt opp et telt eller visste hvordan jeg skulle lese et kart. Dette er en tur jeg anbefaler på det varmeste!

Kan jeg klare det, så kan du klare dert. Ta deg tiden, kos deg. Ta en ekstra hviledag hvis du vil. Avslutt turen hvis det ikke var sånn du hadde tenkt deg. Og for all del så trenger du ikke gå i 17 dager for å få mestringsfølelse eller dra på tur, det viktige er å komme seg ut å nyt naturen!


Skiftende vær

Her vil jeg bo