Padling på Eikesdalsvatnet

Padling på Eikesdalsvatnet

Siden snøen smelter under føttene på meg tenkte jeg det var på tide å finne på en alternativ aktivitet til skigåing for å avslutte påskeferien for i år. Jeg pakket da atter bilen og kjørte sørover til Eikesdalen, til Eikesdalsvatnet som ligger omkranset av bratte berg og spisse fjell. Foran meg lå to dager med padling, hengekøye og full avslapning.TROLSK STEMNING

Første dag var faktisk den eneste dagen hele påsken hvor vi ikke hadde fint vær. Tåka hang langt ned i fjellene og regnet så ikke ut til å gi seg med det første. Men vi skulle på tur, og etter en kjapp titt på kartet fant vi det vi trodde var et fint sted å ta ut. Det viste seg å ikke stemme så bra, men på forsøk nummer to fant vi et perfekt sted på øst-siden av vannet. Vi blåste opp packraftene, surret fast sekkene og satte fart inn i tåka. Det var helt utrolig vakkert. Vannet var helt stille, og speilte fjellene rundt oss nesten perfekt, kun brutt av ringene etterlatt av regndråpene. Vi ventet bare på at huldra skulle stige opp av vannet.

Ferden gikk på tvers av vannet til vest-siden og fortsatte langs kanten av vannet. Hvis dere drar hit for å padle selv er det lurt å ikke ferdes for nær kanten da det falt en god del store steiner fra oppi bergveggen som ikke egner seg å få i hodet. Etter noen kilometers padling gikk vi i land på et nes og slo leir for natten. Hengekøyene ble spent opp og middagen tilberedt mens tåken stadig danset rundt oss. Regnet ga seg gradvis utover kvelden og innen vi krøp ned i soveposene var det bare en og annen dråpe som traff tarpen.

Å padle på det krystallklare vannet var en helt spesiell opplevelse.


Ikke vanskelig å få sove her.

SOMMERDAG

Utover natten tok vinden seg opp og blåste bort tåken. Morgenen etter våknet vi til blå himmel og sol, men fremdeles betydelig vind. I stedet for å padle videre innover vannet bestemte vi oss for å nyte dagen der vi var. Det ble avslapning i hengekøya, utforsking av skogen og generell livsnytelse utover dagen før tiden kom for å pakke sekken og ta seg ut på vannet igjen. Vinden var fremdeles sterk nok til å lage bra med bølger på vannet, men over måtte vi for å komme oss hjem. Det viste seg å være ganske uproblematisk og ingen av oss var i nærheten av å havne uti. Etter noen kilometer med padling tilbake til bilen, med en stopp for å beundre en luftig foss, var turen til vår store misnøye over.

Kunne ikke bedt om et bedre sted for frokost!

EIKESDALSVATNET

Eikesdalsvatnet er hele to mil langt, så det er gode muligheter for lengre turer. Man kan for eksempel padle over til turisthytta Hoemsbu, eller utforske landskapsvernområdet som ligger på vest-siden med sine frodige løvskoger. Det er flere steder å ta ut ifra langs øst-siden, og ved begge endene.

Vill natur i Eikesdalen.

Siden vannet er så stort er det ganske utsatt for vær og vind, som vi fikk oppleve. Selv om vinden vi hadde var av det mildere slaget er det viktig å tenke på sikkerheten når man er ute og padler. Det gjelder både å ikke padle alene og å planlegge turen etter evne. Men hvis man tar forhåndsregler er Eikesdalsvatnet et perfekt sted å nyte naturen i store kontraster. Fra vannet og opp via grønne skoger til bratte berg og snøkledde topper. Virkelig anbefalt å ta turen hit, selv uten å padle!

Møre og Romsdal har mange vann, både små og store, som egner seg bra til korte og lengre padleturer. I tillegg har vi en variert skjærgård som også gir mange muligheter, og ikke minst fjordene hvor du kan treffe på alt fra kråkeboller til spekkhoggere. Kom og opplev det selv!