SCANDINAVIAN OUTDOOR AWARD to… ALFA

SCANDINAVIAN OUTDOOR AWARD to… ALFA

Vinnerne av den prestisjefylte Scandinavian Outdoor Award er nå kåret! Etter omfattende utendørstesting og livlige diskusjoner har den internasjonale juryen av friluftsjournalister og utendørsutstyrsspesialister blitt enige om vinnerne av Scandinavian Outdoor Award for neste års høst/vintersesong. Bærekraft er et nøkkelbegrep og totalvinneren av Scandinavian Outdoor Award er ALFA med støvelen Stad, en teknisk vinterstøvel med fokus på bærekraft og komfort.

"Jeg er svært stolt over det svært dyktige teamet på Alfa som har designet og utviklet disse miljøvennlige og innovative vinterskoene med 100% Norskprodusert ull" sier daglig leder ved ALFA Pål Olimb

ALFA Vintersko Stad

Vinterskoen Stad er laget av 100% ull fra av norsk sau vevd av Gudbrandsdalen Ullvarefabrikk (GU). Ulla er vevd for å gi betydelig bedre slitestyrke enn mer vanlig tovet ull. Som ytterligere forsterkning bruker ALFA Nubuck lær på utsatte plasser og en Vibram Megagrip-såle for godt grep på vinterføre. En hybrid av en trendy og komfortabel vinterstøvel for daglig bruk i by og skog.

Uttalelse fra juryen:

Den lette vinterstøvelen Stad fra den norske fottøyspesialisten ALFA ser og presterer bra, og vant jurymedlemmenes hjerter. Overdel og fôr er vevd med norsk ull som er mer slitesterk enn vanlig tovet ull. Vevd ull har blitt brukt i over 100 år til produksjon av møbler og folkedrakter. Ull holder føttene varme, puster bedre enn skinn eller vanntette membraner og virker vannavstøtende på snøen. Sålen er konstruert for godt grep med en Vibram Megagrip-blanding. For en flott måte å bruke norsk ull på, sier juryen enstemmig. 

"I dette prosjektet ønsket vi å ta med oss det beste fra to merker med dype røtter i Norsk design og håndverks historie - Gudbrandsdalen Ullvarefabrikk (GU) og Alfa Sko. Vi lot oss inspirere av norsk vinter hvor været varierer fra kaldt til temperert, fra vått til tørt. Målet var å utvikle sko som holder oss komfortable uansett værforhold. Ull har den fantastiske egenskapen av å holde oss varm samtidig som den har mange tekniske egenskaper og er lett i vekt. Etter testing av flere ulike ullkvaliteter fra GU’s sortiment, var det en 100% norsk kvalitet som viste seg å være best egnet til fottøy.

‘Stad’ er en sko som er en del av en liten kolleksjon ullsko. Den er designet for å være like relevant i byen som på bygda, men samtidig klassisk og tidløs." sier ALFAs skodesigner, Ingrid Brandt 

ALFAs nye kolleksjon med vintersko vil være i salg fra september 2022. 

Utforsk alle våre vintersko eller klikk her for å se vintersko til dame og vintersko til herre.