Spektakulære Segla (639 moh) gir deg over 600 høydemeter rett ned!

Spektakulære Segla (639 moh) gir deg over 600 høydemeter rett ned!

Norges nest største øy, Senja, byr på mektig og variert natur. Jeg har lagt min rute til øyas værutsatte kystlinje i Nordvest, og jeg får oppleve mektige fjell, hvite sandstrender og små, søte tettsteder der fiskesjarkene ligger fortøyd blant de mange rorbuene. Etter flere anbefalinger tok det ikke lang tid fra hurtigbåten fra Tromsø ankom Lysnes til jeg vandret vestover med Segla som første mål. 


Også mange turister har Segla som målsetning, og det ikke helt uten grunn. Turen opp tar ikke mer enn en time og selv om toppen ikke er den høyeste, så tar stien deg til en luftig topp med helt nydelig utsikt. 

Stien opp er markant og bærer tydelig preg av mye trafikk. Turstien går fra Fjordgård og man ser dessverre ikke hvor kult fjellet faktisk er når man går opp. 

Det er nesten utrolig hvordan fjellene reiser seg nærmest vertikalt opp fra fjorden. Grønne fjellsider, blå fjorder og grå fjellskrenter. Disse omgivelsene liker jeg godt!

Selv om Segla ikke synes å være så spektakulær på vei opp så får man hele tiden flott utsikt over andre topper i området. Og alt ser så idyllisk ut med fjordtarmene som går inn blant de mange spisse fjellene. Når jeg ser så fine omgivelser så skjønner jeg godt at turistene tar turen til vår nordlige landsdel, for natur som denne skal du lete lenge etter. 

På toppen av Segla med 600 meter rett ned på alle kanter er det på sin plass med et bilde av turfølget. Med til Segla var Sunniva Sælensminde Bolstad og Mari Singstad. Det er god stemning å ha noen å dele opplevelsene med, og jeg tror vi alle ble imponert av hva dette fjellet hadde å by på!

Om man har livet kjært så gjelder det å trå varsomt på toppen av Segla. Jeg blir stadig overrasket over hvor uforsiktig mange turister er i fjellet. Å gå rundt få cm fra skrenten uten å holde seg fast er ikke akkurat en genistrek. Det er bra Visit Norway kjører en kampanje på akkurat det. #besafie

Turistene går opp på Segla og ned igjen. Det er absolutt en fin tur, men vi ville gjerne være ute litt lenger. Å ta seg fra Segla til Hesten var en fin måte å øke turens varighet.


HESTEN (556 MOH)

Når man er med eventyreren på tur vet man aldri hva som skjer. Jeg hadde hørt rykter om at det skulle være en særdeles fin utsikt over Segla fra nabofjellet, Hesten, så på vei ned fra Segla gikk vi av stien og tok oss ned fjellet på Øst-siden. Det ble en interessant nedstigning. Ganske bratt og med en god del kratt og høyt gress. Det noe interessante veivalget ble godt mottatt av Sunniva og Mari og da vi kom oss på toppen av Hesten var turen i terrenget verdt strevet, og vel så det! 

På toppen av Hesten fikk vi en vanvittig fin utsikt til Segla. Fra denne vinkelen synes jeg fjellet ser ekstra mektig ut, og det er rart å tenke på hvordan disse fjellene har blitt formet gjennom tusenvis av år.

Ofte synes jeg det er gøy å se tilbake på ruten jeg har tilbakelagt. Alt ser så annerledes ut fra avstand og tanken på at vi noen timer tidligere hadde stått på toppen av det som fra Hesten så mer ut som et tårn enn et fjell,var litt spesiell. Selv for en eventyrer som daglig er på diverse turer. 

Med turen til Hesten fikk vi gått 7,1 km og 960 høydemeter. Vi koste oss på tur og nøt både utsikten og det fine været. For andre som vil gå samme turen, ville jeg nok beregnet mellom 3 og 6 timer på hele rundturen.


Skjermdump av sporet mitt for turen til Segla og Hesten. 

Segla ligger helt nord på Senja, som dette bildet viser. 

Jeg har erfart at det ikke alltid er lett å finne god nok mobildekning til å blogge her ute blant fjellene på Senja. I dag tok jeg like gjerne med meg pcen opp på Breitinden, Senjas høyeste topp, for å få lastet opp dette blogginnlegget. Nå sitter jeg her på en hylle på eggen, nyter solen og oppdaterer bloggen, mens jeg skimter bort på Segla som reiser seg majestetisk blant fjellene rundt. 

Så fort jeg får mobildekning igjen gleder jeg meg til å dele opplevelsene fra dagens tur til Breitinden!