Troll Ski Marathon-vinnerens erfaringer med nyheten EXC Advance GTX

Håvard Hansen har hardtestet nyheten EXC Advance GTX. Les hans tilbakemelding på de unike GORE-TEX skiskoene og hvordan de fungerer til langløp og trening.

Troll Ski Marathon-vinnerens erfaringer med nyheten EXC Advance GTX


Hei! Håvard heter jeg, og har vært med i ALFAs Test Team siden vinteren 14/15. En av grunnen til at jeg har sverget til Alfas skisko er at de er stabile, komfortable og varme. Det er akkurat det jeg har savnet tidligere, når jeg har frøset bena av meg på lengre turer med andre sko.

Det å teste skisko er spennende, og det er moro å få gi tilbakemeldinger direkte til Alfas produktutviklere. Ofte går jeg med to forskjellige modeller på beina, for å bedre kjenne forskjellen.

Jeg var veldig spent på å teste EXC Advance GTX som er en videreutvikling fra Trac A/P/S. Det er en modell jeg har brukt mye de siste årene. I testingen har jeg gått mye med en modell på hver fot for å kjenne forskjellen. Både med hensyn til hvor varme de er, hvor behagelig de er på bena samt hvor stødige/stabile de er. Jeg har på halvparten av turene bare stått og pigget i ca 2 timer, de lengste turene på 3-4 timer. Resten av turene gått vanlig klassisk med festesmurning. I skoene bruker jeg fast to par tynne ullsokker.

EXC Advance GTX opplever jeg som enda mer behagelig enn Trac A/P/S GTX på foten. De føles mer i ett med foten, er lette og stabile. Skoen er veldig varm og holder fint på turer i -10 grader, selv når man bare står og pigger. Går man diagonal vil man selvfølgelig holde varmen i mye kaldere temperaturer enn det.

 EXC Advance GTX går innerforet kontinuerlig fra skoen og opp i gamasjen, noe som gjør den både behagelig og varm i tillegg til at den er enkel å få på seg selv om den ikke har påtrekkshempe.

Kort oppsummert er jeg svært godt fornøyd med skoene og ser ingen umiddelbare forbedringspunkter. Noen ganger må jeg lirke glidelåsen litt for å få den ordentlig inn i glidelåsgarasjen, men det er ikke noen stor utfordring. Nå tester jeg også enda en ny modell som kanskje kommer om noen år…