GOD SOM ULL

Ull blir enormt slitesterkt når det er vevet. Norsk ull egner seg ekstra godt til veving og er i tillegg bærekraftig, naturlig og fornybart. Det er bare noen av grunnene til at norsk ull er et godt materialvalg til gode og varme vintersko.

NORSK ULL ER
I VERDENSKLASSE

Det produseres flere tusen tonn ull i Norge hvert eneste år, og absolutt alt blir brukt. Den norske ulla er av svært høy kvalitet og vårt kjølige klima er en fordel. Det er nemlig uvanlig å bruke plantevernmidler i norsk landbruk og derfor trenger vi ikke kjemisk behandling av ulla til våre beitende sauer.

Ull med vevet fiber er mer slitesterkt enn tovet ull. Norsk ull er grov, spenstig og robust, noe som gjør den godt egnet til veving, og et godt valg til produkter som krever solide materialer, som møbler eller sko.

Da vi utviklet vår kolleksjon av vintersko «Ull», gikk vi for 100 % norsk ull fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik. De velger ull av ypperste kvalitet og helst fra lokale leverandører som her fra svanemerkede Norilia.

Sjekk ut kolleksjonen «Ull»

Stad

Lett snørestøvel laget med vevd norsk ull i tidløst design.

Kjøp nå

Grend lys

Komfortabel vintersko av lys vevd ull med vanntett glidelås.

Kjøp nå

Grend mørk

Komfortabel vintersko av mørk vevd ull med vanntett glidelås.

Kjøp nå

Sete

Sporty Chelsea-støvel i skinn med stolpe i vevd ull og innvendig glidelås.

Kjøp nå

GUDBRANDSDALENS
ULDVAREFABRIK

Helt tilbake i 1887 ble tekstilprodusenten Gudbrandsdalens Uldvarefabrik startet opp i Lillehammer. Ved bruk av førsteklasses råvarer leverer de tekstil av ypperste kvalitet, og er i dag en av Europas ledende leverandører av møbelstoff. Dette er slitesterke ulltekstiler, som derfor er godt egnet til vintersko.

Ullas gode egenskaper

Ull har en rekke gode egenskaper som kommer godt med når vintersko skal lages. For det første er fiberet ekstremt elastisk og kan bøyes mer en 20 000 ganger uten å knekke, det gjør at ulla holder formen og er svært holdbar. Den vevde kvaliteten øker slitestyrken ytterligere. I tillegg er ull lett å holde ren fordi den har et naturlig beskyttende lag, slik at skitt ikke så lett trekker inn i stoffet.

Vi i Norge vet at ull er et godt valg på kalde dager. Det er fordi krusningene i ull skaper luftlommer som holder på kroppsvarmen og transporterer fukt vekk fra huden. Ull kan faktisk absorbere opptil 30 % fukt uten at den kjennes klam og kald, det betyr også mindre lukt.

Et bærekraftig valg

Ull har ikke bare tekniske fordeler, det er også et godt valg for miljøet. Det er et naturlig materiale som er både nedbrytbart og fornybart. På samme måte som menneskers hår vokser sauens ull ut igjen. Fiberet har god spenst, og holder seg godt år etter år og gjør at ullprodukter har lang levetid.

Ettersom den norske ulla er av så god kvalitet, blir alt omsatt og benyttet. Til våre vintersko brukes vasket ull fra Norilia. Den er Svanemerket og kommer fra sunne dyr som tas godt vare på. Ved å velge norsk ull støttes sauenæringen og lokale arbeidsplasser, samtidig som du får kortreist ull av topp kvalitet.

Svanemerket er en garanti for et godt valg for helse og miljø. Norilia har fått dette merket blant annet fordi de har full oversikt over verdikjeden og en miljøvennlig vaskeprosess. Det er generelt svært lite rester av sprøytemidler i norsk ull og ulla trenger ikke vaskes som andre typer fiber. Gudbrandsdalens Uldvarefabrik oppfyller kravene til EU Ecolabel, eller EU-blomsten, som tilsvarer Svanemerket i Europa.

NORSK ULL

Norsk ull er allsidig og av svært høy kvalitet. Den er kjent for slitestyrke, spenst og glans som gir varige og vakre tekstiler.

SLITESTERKT

Ull har lang levetid og norsk ull er grov og robust. Ullfiber er ekstremt elastisk og holdbart, i tillegg gir vevet ull ytterligere slitestyrke.

BÆREKRAFTIG

Ull er 100 % naturlig, fornybar og biologisk nedbrytbar. Ulla vi bruker er Svanemerket, som betyr et godt valg for helse og miljø.