Informasjonskapsler (cookies)

Hva er en informasjonskapsel?

  • En "informasjonskapsel" (også kalt Cookie på engelsk) er et stykke informasjon som er lagret på datamaskinens harddisk, og som registrerer hvordan du beveger deg rundt et nettsted, slik at når du besøker nettstedet, kan det presentere skreddersydde alternativer basert på informasjonen lagret om dine siste besøk. Informasjonskapsler kan også brukes til å analysere trafikk og for reklame og markedsføring.
  • Informasjonskapsler brukes av nesten alle nettsteder og skader ikke systemet ditt.

Hvis du vil kontrollere eller endre hvilke typer informasjonskapsler du godtar, kan dette vanligvis endres i nettleserinnstillingene dine. Du kan blokkere informasjonskapsler når som helst ved å aktivere innstillingen i nettleseren din, slik at du kan nekte innstillingen av alle eller noen informasjonskapsler. Men hvis du bruker nettleserinnstillingene til å blokkere alle informasjonskapsler (inkludert viktige informasjonskapsler), kan du kanskje ikke få tilgang til alle eller deler av nettstedet vårt.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker informasjonskapsler for å spore bruken av nettstedet vårt. Dette gjør oss i stand til å forstå hvordan du bruker nettstedet og spore mønstre for hvordan nettstedet vårt blir brukt. Dette hjelper oss med å utvikle og forbedre nettsiden vår, samt produkter og / eller tjenester som svar på hva du kanskje trenger eller ønsker.

Informasjonskapsler er enten:

  • Sessionskapsler: Disse lagres bare på datamaskinen din under websesjonen din og slettes automatisk når du lukker nettleseren din. De lagrer vanligvis en anonym sesjons-ID som lar deg bla gjennom et nettsted uten å måtte logge på hver side, men de gjør det ikke samle inn personlige data fra datamaskinen din eller
  • Vedvarende informasjonskapsler: En vedvarende informasjonskapsel lagres som en fil på datamaskinen din, og den forblir der når du lukker nettleseren din. Informasjonskapselen kan leses av nettsiden som opprettet den når du besøker nettstedet på nytt. Vi bruker vedvarende informasjonskapsler for Google Analytics, Google AdWords og Facebook Pixel.

Informasjonskapsler kan også kategoriseres som følger:

  • Nødvendige informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene er avgjørende for at du kan bruke nettstedet effektivt, for eksempel når du kjøper et produkt og / eller en tjeneste, og kan derfor ikke slås av. Uten disse informasjonskapslene vil ikke tjenestene på nettsiden fungere. Disse informasjonskapslene samler ikke informasjon om deg som kan brukes til markedsføring eller huske hvor du har vært på internett.
  • Ytelseskapsler: Disse informasjonskapslene gjør at vi kan overvåke og forbedre ytelsen til nettstedet vårt. For eksempel tillater de oss å telle besøk, identifisere trafikkilder og se hvilke deler av nettstedet som er mest populære.
  • Funksjonalitetskapsler: Disse informasjonskapslene gjør at nettstedet vårt kan huske valg du gjør og gi forbedrede funksjonalitet. Vi kan for eksempel kunne gi deg nyheter eller oppdateringer som er relevante for tjenestene du bruker. De kan også brukes til å yte tjenester du har bedt om, for eksempel å se på en video eller kommentere på en blogg. Informasjonen disse informasjonskapslene samler er vanligvis anonymisert.