Skisko med GORE-TEX revolusjonerer skiopplevelsen

Skigåing forbindes med vinter og minusgrader. Dette er kanskje ikke den tiden av året man tenker det er nødvendig med den vanntette og pustende GORE-TEX membranen. Men skisko med GORE-TEX tilbyr en helt ny skiopplevelse med større komfort og mindre kalde føtter. Snø er frosset vann, og skiløpere produserer varme.

Skisko med GORE-TEX revolusjonerer skiopplevelsen

Skigåing forbindes med vinter og minusgrader. Dette er kanskje ikke den tiden av året man tenker det er nødvendig med den vanntette og pustende GORE-TEX membranen. Men skisko med GORE-TEX tilbyr en helt ny skiopplevelse med større komfort og mindre kalde føtter.

Snø er frosset vann, og skiløpere produserer varme. Føttene er varme og varmer opp skoene som det ofte ligger litt løssnø på når man går på ski. Når denne snøen smelter vil den trenge inn i materialet i skoen. 

Sola kan også varme godt på vinteren, det kjenner man spesielt i solveggen i påsken. Om snøen begynner å smelte og det blir sørpete blir også skoene raskt våte. Våte skisko blir raskt kalde. For når temperaturen er lav vil fuktigheten på en våt fot og svette som fryser når det kommer ut i det kaldere yttermaterialet på skoen ha en sterk kjølende effekt.

For å unngå at vann skal trenge inn skoen og skiløperen skal bli kald på føttene er det vanlig å ha ett vanntett yttermateriale på skisko. Dette materialet er helt tett så det holder vannet fra smeltet snø ute av skoen, men det er ikke pustende så svetten fra føttene slipper ikke ut. En person i aktivitet svetter ca. 2dl på hver fot i løpet av en dag. Om man skal ha skiskoene på et par timer så kommer det bli en betydelig mengde fuktighet inne i ett tett «skall». Dette vil gjøre foten svett og klam som igjen kan føre til at foten blir avkjølt.

Man kan enkelt se om skoene trekker vann om man måler vekten på skiskoene før man går ut på skitur og rett etter man har kommet inn. I de fleste snøforhold vil en skisko på grunn av smelting av snø og svette være tyngre når man kommer inn igjen. Denne ekstra vekten er fuktighet som har redusert isolasjonen og kjølt ned foten. 

På skitur blir foten kjølt ned over tid, og det er kanskje ikke før man kommer inn igjen man merker hvor kald man har vært på beina. Ser man merker etter sokkene på gulvet etter man har tatt av seg skiskoene har man vært våt på føttene.


GORE-TEX membranen gjør skiskoene vanntette og pustende.GORE-TEX I SKISKO

Om GORE-TEX membran brukes i skisko vil skoen være pustene og vanntett samtidig.  GORE-TEX membranen har mikroskopiske porer - 20 000 ganger mindre enn en dråpe vann - som slipper igjennom fukt (vanndamp), men ikke vanndråper. På denne måten er membranen helt vanntett, men gjennomtrengelig for fukt. Les mer om GORE-TEX teknologien.

En skisko med GORE-TEX vil gi en ny skiopplevelse. GORE-TEX-membranen vil slippe svette og damp ut, men vil ikke slippe vanndråper inn. På denne måten sørger GORE-TEX for tørre og komfortable føtter hele treningsøkten og føttene vil dermed holde seg mye varmere.

ALFAAIR™

I Alfas skisko for trening og konkurranse har vi utviklet et perforert yttermaterialet AlfaAir™ som sammen med GORE-TEX membranen gir en helt unik brukeropplevelse av en skisko. AlfaAir™ består av to laminerte lag, hvor det ytterste er svært slitesterkt og vedlikeholdsfritt. Perforeringen sørger for økt pusteevne, og kombinert med GORE-TEX gir dette en helt ny opplevelse av funksjon og komfort. 

AlfaAir™ er et vedlikeholdsfritt materiale som gjør det enkelt å ta vare på skiskoene om man også bruker de på rulleski. Les mer om hvordan man tar vare på en sko med av AlfaAir™ her.


AlfaAir™ sørger for høy funksjon og enkel bruk.

ALFA SKISKO MED GORE-TEX

Alfa skisko er de eneste langrennsskoene med GORE-TEX. Skoene er varme, vanntette og pustende, noe som gjør at de passer like godt på godværsdager som i sludd og regn. Skiskoene har stabile Rottefella såler og YKK-glidelås som er verdens beste glidelåser, med lav vekt og høy slitestyrke.  Dette gjør skoene ypperlige til trening og konkurranse på kalde vinterdager, sørpeføre i påsken og rulleskiturer i både sol og ikke minst regn. 

Konkurransemodellen EXC A/P/S GTX er en varm og lett klassisk toppmodell for den aktive og kravstore skiløperen. For de som ønsker å presetere i turrenn vil EXC A/P/S GTX holde føttene komfortable hele veien, så du kan fokusere på teknikken og komme raskest mulig i mål. 

De som fryser lettest på føttene, eller ønsker å nyte gode skiturer uansett vær og temperatur, setter stor pris på den ekstra varme skiskoen Horizon A/P/S GTX. Denne modellen er blant de aller varmeste langrennsskoene. Så varm at når Snåsagutan skulle sette verdensrekord over Grønland så valgte denne skoen på grunn av dens lette vekt, isoloerte egenskaper og komfortable passform.

For barn er Trac JR GTX en meget varm og komfortabel sko som er bygget på de samme prinsippene som voksenmodellene og utviklet for både lek og alvor i skisporet.

ALFA SKISKO FOR FJELLSKITURER

Les mer om Alfas unike skisko

Alfa er også ledende på skisko for fjellskiturer og ekspidisjoner.