Photo by Halvor Syvertsen

Skisesongen er i gang, og for mange kan det innebære å skaffe seg nye skisko.

Hva er det første du tenker på? Tenker du hva han og hun går med, hvilke skisko er populære? Eller er du mer tradisjonell og velger den typen du har brukt i alle år.

For ALFA er det viktig å fokusere på å lage sko som er tilpasset deg.

Du som ikke nødvendigvis er toppidrettsutøver, men som liker å holde deg aktiv. Du som liker lange fine turer i fjellet, men som også vil ta noen raske runder på skistadion.

Du som går på tur på søndag, og vil ha en rolig skitur med barna, men som også lengter etter behovet å få inn en hurtigøkt når barna er borte. Også du som ikke har barn, men jobber så mye at skitrening ikke alltid er første prioritet, selv om den kanskje helst skulle ha vært det.

Du som er så glad i tur at selve tur er spikret inn i hver eneste hashtag du deler, #skitur #utpåtur #alfaskiskotur ja du skjønner tegningen.

Det er deg vi lager sko til, skisko som passer til alt.

Så hvilke bør du velge da?

Det, skal vi se nærmere på her:

#1 Hva er deg? Finn den rette skoen for ditt behov.

Komfortabel og varm skisko for lengre turer i skiløypa. GORE-TEX laminert til fleece, for å gi varme føtter på kalde dager.

Markedets varmeste

Er du ute etter en skisko til å bruke på lange turer, gjerne i litt rolig tempo?

ALFA Horizon Perform GTX er blant de aller varmeste skiskoene som finnes. Her har du markedets varmeste skisko. Med GORE-TEX og fleece er det ingen tvil om at dette er en skisko som holder deg varm. Skoen har blitt brukt til å krysse Grønland i rekordfart og er det enkle valget for de gode skiturene uansett vær. Den høye innerskoen i Horizon Perform GTX holder anklene varme og gjør den til en skisko med god støtte. Det er en optimal skisko for deg som ønsker en stabil skisko for å dra pulk, ploge i ujevne nedoverbakker og til å gå i snøen når man tar seg en liten rast. Skoen har også en bred og komfortabel lest som har plass til et par med ekstra sokker på de kaldeste dagene.

ALFA Horizon Perform GTX skisko til dame finner du her

ALFA Horizon Perform GTX skisko til menn finner du her

Varm klassiskmodell for aktive skiløpere som ønsker varme og tørre føtter på trening og i konkurranse, uansett distanse, vær eller temperatur.

Hurtigere tempo

Tenker du skisko til en tur i lysløypa, gjerne med litt tempo i varierende temperatur? EXC Advance GTX M er et godt valg om du faller i denne kategorien. Her har du en komfortabel sko som vil holde deg varm, samtidig som den puster dersom du ønsker å øke tempo. I tillegg har skoen god stabilitet og en spesialutviklet såle som sikrer god kraftoverføring i frasparket. Skiskoen passer både til dame og herre.

ALFA EXC Advance GTX skisko til dame finner du her

ALFA EXC Advance GTX skisko til herre finner du her

#2 Fordeler med GORE-TEX i ski sko

  • En skisko som puster?

Skigåing forbindes med vinter og minusgrader. Dette er kanskje ikke den tiden av året man tenker det er nødvendig med den vanntette og pustende GORE-TEX membranen. Men skisko med GORE-TEX tilbyr en helt ny skiopplevelse med større komfort og mindre kalde føtter.

  • Skisko som holder på varmen ?

På skitur blir foten kjølt ned over tid, og det er kanskje ikke før man kommer inn igjen man merker hvor kald man har vært på beina. Ser man merker etter sokkene på gulvet etter man har tatt av seg skiskoene har man vært våt på føttene.

En skisko med GORE-TEX vil gi en ny skiopplevelse. GORE-TEX-membranen vil slippe svette og damp ut, men vil ikke slippe vanndråper inn. På denne måten sørger GORE-TEX for tørre og komfortable føtter hele skituren og føttene vil dermed holde seg mye varmere.

#3 Tips for å unngå gnagsår

  • Nye sko, nye gnagsår ?

Er du heldig så er du av en de som unngår gnagsår uansett hva.

Men for mange blir det gnagsår uavhengig av hvilke sko du bruker. Skal du ut med nye sko, og dette er spesielt viktig om du skal på en lengre tur, at du tar litt forbehold slik at du unngår å ødelegge turen med smertefulle gnagsår.

  • Sportstape ! Den er gull verdt når du skal ut på tur, påfør tapen på det området du plages mest med gnagsår til vanlig, og du er garantert fri for ubehag.

Mulig det kan forekomme litt lim rester her og der men det for vi la gå.

Bruk gjerne to tynne sokker isteden for en tykk, bruker du to er det mer naturlig at disse gnikker mot hverandre og ikke mot huden.

Varm og komfortabel barneskistøvel for skilek, tur og trening. Produsert med GORE-TEX laminert til fleece for å holde føttene varme på kalde dager.

#4 Varme skisko til barn

Barna er som regel ikke fastsatt i skisporet når de er med, det er fort at skiene er av og på, opp i snøen og hit og dit. ALFA Trac Jr GTX er bygget som en vintersko med god isolering, fleecefor og GORE-TEX som gjør at skoene holder seg varme selv om turen endte opp i skråningen ved siden av og ikke helt i sporet som planlagt.

ALFA Trac JR GTX barneskisko finner du her

Husker du denne reklamen fra Alfa ?

#5 Hvorfor velge ALFA skisko ?

Hvorfor skal du velge ALFA til løypa på likt nivå som på villmark?

Det er ganske enkelt, Alfa er de varmeste, og de eneste på markedet med GORE-TEX ,vi er skapt for tur på alle nivå, kort og langt, hurtig og rolig.

Så enkelt er det bare.

For ingenting er verre enn å fryse på føttene.

Det vi har erfart fra tilbakemeldinger vi har fått på våre skisko er at ALFA er de varmeste, og det er riktignok takket være nesten 90 år med kunnskap og en hjelpende teknologi som skiller oss litt fra de andre på markedet.

Vi var de første på markedet. Selv om det til tider virker som at vi har forsvunnet litt i mengen opp igjennom årene. Tenker mange kan kjenne seg igjen i disse modellene.
Skitur med barn og pulk

God tur i løypa !

Print blogginnlegg her